Полиране на фарове: Митове и Факти

Фаровете ви изглеждат мътни или пожълтели? Вероятно фабричният лак започва лека по лека да обгорява и да се руши.

Фаровете на „модерните” коли, тези произведени след 1995г., са пластмасови. Те са покрити със специфичен прозрачен уплътнител на покритието (лак), за да предпазват фаровете от UV увреждане. С времето, този повърхностен слой, трябва да се отстрани и да бъде поставен нов, който да предпазва пластмасовият фар от пожълтяване.

Всички сме слушали  за „бързи ремонти“ на фаровете. Ето и някои митове и факти за тях:

Мит 1:  Пастата за зъби

Най-често срещаният мит, е че пастата за зъби е идеална за външно почистване на фаровете. Истината е, че този метод е бил използван и е давал не лоши резултати в дните на стъклените фарове. Тогава тя е почиствала, без да уврежда повърхността. Факт е, че пастата за зъби е абразивна. Факт е и че тя уврежда лаковото покритие на стъклата на фаровете.

Мит 2:  Репелентът против комари

Този метод набира все по-голяма популярност, но истината за него е че е крайно неефективен. Много хора започнаха да нанасят репеленти върху стъклата на фаровете си (или други продукти съдържащи масла от натурален произход), като твърдят, че така те се избистрят. Това за съжаление е само илюзия. Маслата в репелентите придават повече яснота на лака непосредствено след нанасяне. Резултатът тряе до няколко дни, през което време някои репеленти могат да се вградят в лака и тяхното премахване в последствие да се окаже много трудно.

 Мит 3:  Полиране на стъклата

Това е много често практикувано на автомивките, където срещу скромна сума ви полират фаровете. Без да бъде премахнат нагорелият лаков слой, обаче, резултатът от тази манипулация е краткотраен.

Мит 4:  Кърпичките за фарове

Използването на комплекти за възстановяване на фарове от типа на DIY (направи-си-сам) са също със съмнителна ефективност. Те не почистват лаковия слой добре, но дори и да постигнете задоволителни визуални резултати с тях, тези комплекти не съдържат защитен слой, който да запечата и запази ефекта. А без защита освен че бързо ще пожълтеят и помътнеят, фаровете ще се напукат структурно по дебелината си.

Всички гореспоменати опции за ремонт са временно решение, което може да повреди за постоянно фаровете ви.

ПОЛИРАНЕ НА ФАРОВЕ МЕРЦЕДЕС

Нашата услуга по пастиране и полиране на фарове отнема до 60 минути и включва следните процедури:
  • Отстраняване на нагорелия лак от повърхността на стъклото на фара;
  • Шлайф с шкурки Р600/800
  • Шлайф с Mirka Abralon и шкурки P1000/1200/1500/2000/3000;
  • Полагане на защитен кермичен слой с UV защита – CarPro или Gyeon;
Цена: 60 лв за двата фара
тел: 0877161086

[maxbutton id=”1″]

[maxbutton id=”2″]